ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
опубліковано 29 січня 2020 року о 22:08

Шановний Володимире Олександровичу !

До Вас звертаються мешканці Вербківської сільської об'єднаної територіальної громади Павлоградського району Дніпропетровської області.
Вербківська сільська територіальна громада утворена шляхом добровільного об’єднання територіальних громад сіл: Вербки, Нові Вербки, Морозівське Вербківської сільської ради, В’язівок, Веселе В’язівоцької сільської ради, Кочережки, Жолобок, Підлісне Кочережківської сільської ради, Поперечне, Степ, Новомиколаївське, Свідівок Поперечненської сільської ради рішенням Дніпропетровської обласної ради від 14 серпня 2015 року за № 667-33/VІ. Вербківська сільська рада є центром громади, до складу якої увійшло 3 дотаційні сільські ради – Кочережківська, В’язівоцька, Поперечненська сільські ради разом з їхніми 9 селами. А загальна кількість населених пунктів – 12, з населенням – 8115 жителів, в тому числі: дітей дошкільного віку – 391 особа, шкільного віку – 870 осіб.
Громада є першопрохідцем по питанню децентралізації.
Депутати, члени виконкому, громадські організації та жителі громади глибоко переконані в її результативності. Коротко інформуємо Вас, що зроблено в нашій громаді за ці роки.
Сьогодні на території громади працюють навчально-виховний комплекс, 2 школи, 3 дитячих садки, 3 будинки культури, 4 бібліотеки сімейного читання, народний музей. У 2016 році створили сучасний ЦНАП, запрацював Центр позашкільної освіти. У 23 творчих гуртках сьогодні займається 610 дітей громади.
В 2018 році в рамках співпраці з проектом DOBRE розроблено та затверджено на сесії основний документ розвитку громади – «Стратегію сталого розвитку Вербківської ОТГ на 2018-2027 роки».
З 2016 по 2019 рік тільки в освітянській сфері реалізовано 39 різноманітних проектів загальною вартістю понад 11,6 мільйона гривень.
Так, у школах громади проведені роботи щодо утеплення стін, відремонтовано їдальні, дахи, встановлено нові енергоефективні вікна, зроблено косметичні ремонти більшості класів є інтерактивні дошки, ресурсна кімната інклюзивної освіти. В 2019 році в Вербківській школі відкрито нову будівлю – корпус молодших класів, розрахований на 125 дітей. У Вербківському дитячому садочку «Оксанка», у січні 2017 року поруч із старою вже відремонтованою будівлею садочку відкрилася нова, двоповерхова та окрема твердопаливна котельня. В 2019 році у дитячому садочку «Ромашка» в с.В’язівок, виконані роботи щодо добудови нового харчоблоку та їдальні.
В період з 2016-2019 роки проведені капітальні ремонти 3 будинків культури, 2 бібліотек та народного музею.
В 2017 році було створено Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги». До складу Центру входить 2 амбулаторії, 6 ФАПів. Протягом 2016 - 2019 років проведені роботи щодо капітального ремонту всіх закладів охорони здоров»я.
В 2020 році до комунальної власності громади було передано КНП «Павлоградська центральна районна лікарня», яка була під загрозою закриття. Функціонування даного закладу надасть можливість отримувати більш якісні медичні послуги не тільки жителям Вербківської ОТГ, а й сусідніх громад нашого регіону.
За 2016-2018 роки із бюджету громади виділено майже 20 мільйонів гривень на розвиток сфери житлово-комунального господарства та інфраструктури. Відновлено освітлення у всіх населених пунктах. Крім того, у Вербківській ОТГ відремонтували рекордну кількість доріг, понад – 23 км. І чи не найголовніший здобуток - по всій громаді вирішується питання питної води. Так, як наша громада знаходиться в зоні підробки шахт, внаслідок цього була відсутня питна вода в громаді. На сьогодні збудовано 7 нових свердловини питної води із системою водоочистки. В 2019 році в громаді в рамках співпраці з проектом DESPRO розпочаті роботи по проведенню водогонів в населених пунктах громади. Все це робиться за рахунок коштів не тільки громади, а й обласного та державного бюджетів.
У 2018 року з метою організації роботи з вивезення твердих побутових відходів на території громади комунальному підприємству «Благоустрій населених пунктів» придбано сміттєвоз МАЗ – 5340 С2 ( 2 594,2 тис.грн).
З метою забезпечення соціальних гарантій громадян виділено кошти на придбання житла 3 учасникам АТО та 2 дітям - сиротам. На території громади діє санаторій «Сонячний», в якому за рахунок місцевого бюджету оздоровлюються пільгові категорії населення.
Вербківська ОТГ взяла участь у проекті «Поліцейський офіцер громади». Даний проект був реалізований в 2019 році та став можливим завдяки ініціативі сільського голови та підтримці її команди. З травня в ОТГ уже працює опорний пункт поліції.
Роки децентралізації видалися у Вербківській ОТГ дуже плідними. Багато що вже вдалося зробити, чимало й планів на майбутнє. Йдеться і про будівництво спортивно-культурного комплексу в с. Вербки, і про створення паркової зони в с.Вербки, і про подальшу співпрацю з проектом ДЕSPRO щодо водопостачання населених пунктів громади, і про підтримку малого підприємництва, тощо.


На сьогоднішній день фінансові вилучення з бюджету нашої громади складають:
- до державного бюджету – 49 млн. 906 тис.грн;
- до обласного бюджету – 29 млн.943 тис.грн;
- вилучення реверсної дотації – 41 млн.грн.

Але, незважаючи на таке значне вилучення коштів з бюджету нашої громади, головна мета депутатів, членів виконкому сільської ради, старост громади не тільки ефективно використовувати наявний фінансовий ресурс громади, але і залучати додаткові кошти на реалізацію проектів в різних сферах діяльності громади.
З ініціативи громадської організації було здійснено опитування жителів громади щодо доцільності приєднання нашої громади до міста обласного значення Павлограда, яке показало, що майже всі опитані мешканці громади не мають бажання приєднуватись до міста.
На сесії Вербківської сільської ради обговорювалось питання доцільності приєднання до м.Павлограда нашої громади. Одностайно депутати категорично були проти приєднання. А саме депутати є представниками інтересів своїх виборців.

Шановний Володимире Олександровичу!

Наша громада переконливо прохає Вас пройнятися штучно створеною проблемою громади зацікавленими особами, які чомусь вважають, що рівень життя сільських жителів має бути нижчим, ніж рівень життя міських, та бути почутими щодо неможливості приєднання нашої громади до міста Павлограда. Ця ситуація може спричинити невдоволення жителів громади. Ми не є прихильниками вирішення даного питання радикальними методами, тому переконливо прохаємо Вас втрутитись в дану ситуацію та сприяти її вирішенню, як гаранта Конституції.



З повагою, за дорученням жителів громади сільський голова                                                              Л.П.Холоденко

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux