«Центр первинної медико-санітарної допомоги» За цей рік заклад зазнав багатьох позитивних змін
опубліковано 25 грудня 2021 року о 13:41

Ось і завершується ще один робочий рік в житті Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вербківської сільської ради. За цей рік заклад зазнав багатьох позитивних змін: зміну керівника закладу, прийняття в нашу медичну родину молодого спеціаліста – лікаря загальної практики -  сімейного лікаря В’язівоцької амбулаторії ЗПМС, покращення матеріально-технічного оснащення всіх закладів Центру. 
            Первинна медична допомога стала більш наближена до мешканців громади за рахунок обслуговування сімейними лікарями населення на віддалених ФАПах та вдома, з метою проведення мінімального обстеження, призначення лікування та контролю за виконанням призначення лікаря.
            Завдяки сприянню голови Вербківської ОТГ Віталія Кривошея та підтримки паливно-енергетичної компанії ДТЕК було придбано сучасний, портативний  апарат ультразвукового дослідження (УЗД) з метою більш якісного рівня обстеження наших пацієнтів, виявлення захворювань на їх початковій стадії. З таким апаратом ультразвукове дослідження можна буде провести в будь-якому куточку громади. Такі обстеження планується розпочати з квітня 2022 року.
            З метою ранньої діагностики захворювання на туберкульоз серед населення громади, було побудовано та обладнано кабінет збору мокроти у Вербківській амбулаторіїї ЗПСМ.
            До клініко-діагностичних лабораторій було придбано біохімічні аналізатори, коагулометр, лабораторні центрифуги.  Відтепер біохімічні аналізи крові такі як, нирко-печінковий комплекс та коагулограма можна буде зробити не тільки не виходячи із приміщення амбулаторій, а навіть вдома, особливо немобільним та важкохворим пацієнтам.
            Але це ще не все. В нас дуже багато планів та задумів для розвитку медичної допомоги в громаді.
           Працівники Центру вітають мешканців громади з прийдешніми святами. Бажають Вам в Новому році благополуччя, успіхів, достатку, світлих, безхмарних днів, затишку і тепла в домі, миру і добра. Бережіть себе та своїх близьких. Слідкуйте за своїм здоров`ям, а ми Вам в цьому допоможемо! 
З повагою
Адміністрація та медичні працівники Центру.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux